MCQs on Photo Journalism - 3

1. Image resolution
A. Pixels 
B. Bitmap 
C. Line 
D. None of the above

Answer: (A)

2. Ambient light
A. available light at surrounding 
B. Backlight
C. Artificial light 
D. None of the above

Answer: (A)

3. Autofocus
A. Lens automatically focus 
B. Manual focus
C.view finder focus 
D. None of the above

Answer: (A)

4. Back lighting
A. Light from the foreground 
B. Light behind camera
C. Light behind the object 
D. None of these

Answer: (C)

5. Candid pictures
A. Posed picture 
B. Unposed picture 
C. Group photo 
D. None of the above

Answer: (B)

6. Catridge
A. Camera container 
B. Film container 
C. Flash container 
D. None of the above

Answer: (B)

7. Colour noise
A. Acuracy of signals 
B. Disturbance c. 
C. Vibration 
D. None of the above

Answer: (A)

8. Composition
A. Arrangements of camera parts 
B. Pleasing arrangements of elements
C. Focusing 
D. None of the above

Answer: (B)

9. Contact Print
A. Exposing contact with negative 
B. Digital printing
C. Screen printing 
D. None of the above

Answer: (A)

10. Double exposure
A. exposing two times 
B. Two images printed in paper
C. Consecutive exposure 
D. None of the above

Answer: (B)

Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email