MCQs on Community Dentistry - 10

1:-The meaning of the word "Comprehension" in principles of health education is 

A:-Trustworthy
B:-Level of intelligence
C:-Level of understanding 
D:-Repetition

Correct Answer:- Option-C

2:-In the phrase of "Soil, Seed and Sower" in health education, soil indicates 

A:-The sender
B:-The receiver 
C:-The message
D:-The channel used 

Correct Answer:- Option-B

3:-Which among the following methods of health education is called "problem solving method" 

A:-Group discussion
B:-Panel discussion 
C:-Symposium
D:-Workshop

Correct Answer:- Option-D

4:-The public program Medicaid is proposed in which title of the Social Security Society Amendments Act of 1965 

A:-Title XVII
B:-Title XVIII 
C:-Title XIX 
D:-Title XX

Correct Answer:- Option-C

5:-Which among the following is the dye used in Modified Quigley Hein Plaque Index 

A:-Methylene blue
B:-Basic fuschin 
C:-Erythrosin
D:-Brilliant blue

Correct Answer:- Option-B

6:-The Employees State Insurance (ESI) Act was introduced in the year 

A:-1945
B:-1948 
C:-1950
D:-1952

Correct Answer:- Option-B

7:-Trench method is used in which following methods of waste disposal 

A:-Dumping
B:-Burial
C:-Composting
D:-Controlled tipping 

Correct Answer:- Option-D

8:-Third hand smoke is

A:-Smoke inhaled from cigarette
B:-Smoke exhaled from smoker which is inhaled by others
C:-Combined smoke from cigarette and exhaled from smoker
D:-The chemical residue of tobacco smoke that gets attached to clothing, wall, furniture and other materials after the cigarette is extinguished.

Correct Answer:- Option-D

9:-Askov Dental Demonstration was a school dental health program implemented for 

A:-An English community
B:-A Danish community 
C:-An Irish community 
D:-An Italian community

Correct Answer:- Option-B

10:-The Declaration of Helsinki was developed by 

A:-World Health Organisation
B:-World Medical Association 
C:-Indian Medical Association
D:-Federation Dentaire Internationale 

Correct Answer:- Option-B
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email