MCQs on Computerised Accounting with Tally - 16

1. We can create multiple users in Tally activating

A. Tally Audit

B. Use Security Control

C. Both (a) and (b)

D. None of these

Answer: (B)

2. “Allow components list details (Bill of Materials)” option is activated for

A. Ledgers

B. Cost Category

C. Stock Items

D. Budgets

Answer: (C)

3. Goods returning to a Creditor after challan but before bill we need to pass

A. Debit Note

B. Receipt Note

C. Rejection Out

D. Rejection In

Answer: (C)

4. Branch / Division is a group defined under

A. Liabilities

B. Assets

C. Income

D. Expenditure

Answer: (A)

5. To use Dr/Cr instead of To/By during Voucher entry or vice versa, Press

A. F10

B. F12

C. F11

D. None of these

Answer: (B)

6. Service Tax Report can be seen from

A. Display > Day Book

B. Display > Account Books

C. Display > Statutory Masters

D. Display > Statutory Reports

Answer: (D)

7. Payroll Auto fill is done through

A. Ctrl + A

B. Alt + A

C. Ctrl + B

D. Alt + B

Answer: (B)

8. To get Payroll Reports choose

A. Gateway of Tally > Display

B. Gateway of Tally > Display > Statement of Accounts

C. Gateway of Tally > Display > Statement of Payroll

D. Gateway of Tally > Display > Payroll Reports

Answer: (D)

9. What is the full form of TCS?

A. Tax Collected by Staff

B. Tax Consumption at Source

C. Tax Collected at Source

D. Tax Collected from Sales

Answer: (C)

10. The shortcut used for Sales Order is

A. Alt+F4

B. Alt+F5

C. Alt+F7

D. Alt+F8

Answer: (B)

Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email