MCQs on Computer Engineering -16

1. What is the throughput, if Bus clock is 8.33 MHz,  32 bit-data wide (parallel), synchronous mode?


(a) 269 MBps
(b) 267 MBps
(c) 33 MBps
(d) 31 MBps

Answer: (c)

2. Few addressing modes, fixed instruction size and use more registers for separate memory operations are the features of:

(a) CISC
(b) RISC
(c) RAID
(d) DMA

Answer: (b)

3. A block set-associative cache consists of a total of 64 blocks divided into four-bl0ck sets. The main memory contains 4096 blocks, each consisting of 128 words. The number of bits in main memory address will be:

(a) 17 bits
(b) 18 bits
(c) 19 bits
(d) 20 bits

Answer: (c)

4. If the average page-fault service time of 20 ms, a MAT of 80 ns and the probability of a page fault is 10 %. An effective access time will be:

(a) 2,000,672 ns
(b) 2,000,072 ns
(c) 2,000,036 ns
(d) 2,000,006 ns

Answer: (b)

5. For a bus frequency of 100 MHz and with data being transferred at 64 bits at a time. The DDR SDRAM gives a transfer rate of:

(a) 800 MB/S
(b) 1600 MB/S
(c) 3200 MB/S
(d) 6400 MB/S

Answer: (b)

6. Each computer connected to the Internet is assigned a unique compound number which is:

(a) An 8-bit number
(b) A 32-bit number but is expressed as four single byte values, each in the range of 0 to 255
(c) A 64-bit number but is expressed as eight single byte values, each in the range of 0 to 65536
(d) A 16-bit number and is expressed as a four single byte values, each one in the range of 0 to 128.

Answer: (b)

7. Which of the following is the appropriate format for graphics that are to be embedded within an Internet document?

(a) BMP
(b) TIFF
(c) GIF
(d) HTML

Answer: (c)

8. Consider the following test processes:
1. Acceptance testing
2. System testing
3. Verification
4. Unit testing
5. Integration testing

What is the correct order of conducting, these tests?
(a) 3, 4, 5, 2 and 1
(b) 4, 3, 5, 2 and 1
(c) 3, 2, 5, 4 and 1
(d) 4, 2, 5, 3 and 1

Answer: (a)

9. Consider the following statements:
1. Condition coverage is Black-Box testing
2. Boundary analysis is Black-Box testing
3. Decision coverage is White-Box testing
4. Data Equivalence partitioning is Black-Box testing

Which of the above statements are correct?
(a) 2, 3 and 4
(b) 1, 2 and 4
(c) 1, 2 and 3
(d) 1, 3 and 4

Answer: (a)

10. Consider the following statements regarding maintenance testing:
1. It need not be done for emergency bug fixes
2. It is a testing to show how easy it will be to maintain the system
3. Additional new tests may be required apart from re-test and regression test
4. It needs careful risk and impact analysis as its scope is difficult

Which of the above statements are correct?
(a) 1 and 2
(b) 3 and 4
(c) 2 and 3
(d) 1 and 4

Answer: (b)

Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email