MCQs on Physical Medicine and Rehabilitation - 10

1:-Supra-maximal stimulation is used for detecting

A:-F wave
B:-H reflex
C:-Axon reflex
D:-All of the above

Correct Answer:- Option-A

2:-Saw tooth appearance in EMG suggests

A:-Fibrillation potentials
B:-Positive sharp waves
C:-Complex repetitive discharges
D:-Fasciculation's

Correct Answer:- Option-B

3:-Polyphasic potentials have more than _______ phases.

A:-Three
B:-Four
C:-Six
D:-Seven

Correct Answer:- Option-B

4:-Characteristics RNS findings in myasthenia Gravis all, except

A:-Normal CMAP
B:-Decremental response at low rate RNS
C:-Incremental response at low rate RNS
D:-Post exercise exhaustion

Correct Answer:- Option-C

5:-Characteristic 'Dive bomber" sound is heard in EMG of

A:-Myopathy
B:-Myotonia
C:-Myasthenia gravis
D:-Peripheral nerve injuries

Correct Answer:- Option-B

6:-Govt. of India published the latest guidelines for assessing the extend of disability in the Gazette of India, dated

A:-January 5, 2015
B:-January 5, 2016
C:-January 5, 2017
D:-January 5, 2018

Correct Answer:- Option-D

7:-As per latest guidelines, the percentage of permanent disability for a Moderate Ataxia is

A:-Less than 25%
B:-Between 25-40%
C:-Between 40-60%
D:-Between 60-70%

Correct Answer:- Option-C

8:-Thumb disarticulation through Metacarpophalangeal joint has a Permanent disability of

A:-30%
B:-25%
C:-20%
D:-15%

Correct Answer:- Option-B

9:-In Charcot's joint, if the MRS score is 3, then the percentage of permanent disability is

A:-Less than 40%
B:-40-50%
C:-51-60%
D:-61-80%

Correct Answer:- Option-C

10:-'Speed play' means

A:-Interval training
B:-Fartlek training
C:-Maximum aerobic speed training
D:-Cross training

Correct Answer:- Option-B

Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email