MCQs on Physical Medicine and Rehabilitation - 9

1:-Gritti-Stokes amputation is amputation

A:-At the level of epicondyles
B:-Below the level of adductor tubercles
C:-At or just above the level of adductor tubercles
D:-None of the above

Correct Answer:- Option-C

2:-Primary controls of a Motor vehicle are all, except

A:-Steering wheel
B:-Accelerator
C:-Brake
D:-Head light

Correct Answer:- Option-D

3:-A child is held in ventral suspension and stimulation of back lateral to spine produces flexion of trunk towards the side of stimulus. This is called

A:-Pars reflex
B:-Gallant's reflex
C:-Landau reflex
D:-Magnet reflex

Correct Answer:- Option-B

4:-__________ is a Dynamic orthosis.

A:-Boston brace
B:-Millwaukee brace
C:-Spinal jacket
D:-All of the above

Correct Answer:- Option-B

5:-Mincing gait is characterised by

A:-Reduced step length and increased cadence
B:-Legs are spread apart and individual strides are wide
C:-Body bent forward, knees are slightly flexed and steps are slow
D:-Exaggeration of swing phase

Correct Answer:- Option-A

6:-In the Functional Independence Measure (FIM) for eating, if the patient needs supervision and the help of another person to open containers, then the score for eating is

A:-6
B:-5
C:-4
D:-3

Correct Answer:- Option-B

7:-Example of thermosetting plastic

A:-Polypropylene
B:-Polyethylene
C:-Epoxyresin
D:-LTTP

Correct Answer:- Option-C

8:-A randomized control trial was carried out to assess whether Drug A will prevent future Myocardial Infarction (MI) in patients who already had a previous episode of MI. A total of 1000 patients were randomized equally into intervention (Drug A) and control (placebo) groups and followed up for one year. There were 20 cases of Myocardial Infarctions among the intervention group and 60 cases among the control group. find the Number Needed to Treat (NNT)

A:-8
B:-12.5
C:-14
D:-10.5

Correct Answer:- Option-B

9:-Birth length of a normal baby doubles at what age

A:-one year
B:-Two years
C:-4 years
D:-5 years

Correct Answer:- Option-C

10:-A normal infant "Cruises" at what age

A:-6 months
B:-7 months
C:-10 months
D:-15 months

Correct Answer:- Option-C

Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email