MCQs on Physical Medicine and Rehabilitation - 7

1:-All are features of Depressive disorder except

A:-Fatigue or loss of energy
B:-Bizarre delusions
C:-Loss of interest or pleasure
D:-Depressed mood

Correct Answer:- Option-B

2:-A characteristic finding in Major Neurocognitive disorder is

A:-Thought echo
B:-Passivity Phenomena
C:-Executive function disturbance
D:-Depersonalization

Correct Answer:- Option-C

3:-To calculate Duke Treadmill score, which of the following is not required

A:-Heart rate
B:-ST segment depression
C:-Exercise duration
D:-Angina index

Correct Answer:- Option-A

4:-Which scoring system is commonly used to describe the anatomy of mitral valve in Mitral stenosis by 3D echocardiography ?

A:-Cormier score
B:-Wilkin's score
C:-Anvar score
D:-Padial score

Correct Answer:- Option-C

5:-Which of the following will be least recommended as a VAP prevention strategy in India ?

A:-Hand hygeine
B:-Continuous aspiration of subglottic secretions
C:-Selective decontamination of digestive tract
D:-Chlorhexidene based oral care

Correct Answer:- Option-C

6:-'Thumb Sign' in X-ray soft tissue neck lateral view is seen in

A:-Fracture Maxilla
B:-Adenoid Hypertrophy
C:-Acute Epiglottitis
D:-Subglottic Stenosis

Correct Answer:- Option-C

7:-The gold standard for diagnosing pelvic inflammatory disease is

A:-Endometrial biopsy with evidence of endometritis
B:-Transvaginal sonography showing thickened tubes
C:-Laparoscopic findings consistent with infection
D:-Presence of white blood cell in vaginal discharge

Correct Answer:- Option-C

8:-A 30 year old lady 𝑃2 𝐿2 , presents with mass descending per vaginum. On examination, there is third degree uterine prolapse with no rectocele or cystocele. Which of the following is the surgery of choice ?

A:-Anterior colporraphy
B:-Fothergill procedure
C:-Vaginal hysterectomy
D:-Abdominal hysterectomy

Correct Answer:- Option-B

9:-Vitamin 𝐵12 deficiency causes

A:-Arcuate Scotoma
B:-Altitudinal Scotoma
C:-Bjerrum's Scotoma
D:-Centrocaecal Scotoma

Correct Answer:- Option-D

10:-Causes of Toxic Optic Neuropathy includes all except.

A:-Ethambutol
B:-Methyl alcohol
C:-Rifampicin
D:-INH

Correct Answer:- Option-C
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email