MCQs on Physical Medicine and Rehabilitation - 6

1:-Advantages of open chain exercises are all, except

A:-Increased joint compression
B:-Able to exercise through increased ROM
C:-Able to isolate individual muscles
D:-Can exercise in non-weight bearing positions

Correct Answer:- Option-A

2:-Kohler's disease affects

A:-Calcaneum
B:-Navicular bone
C:-Talus
D:-Cuboid bone

Correct Answer:- Option-B

3:-Components of "Female Athlete Triad" includes all, except

A:-Obesity
B:-Disordered eating
C:-Amenorrhoea
D:-Osteoporosis

Correct Answer:- Option-A

4:-Most common type of Diabetic neuropathy is

A:-Distal symmetrical sensorimotor polyneuropathy
B:-Diabetic amyotrophy
C:-Distal asymmetrical sensorimotor polyneuropathy
D:-Focal neuropathies

Correct Answer:- Option-A

5:-Scott - Craig orthosis is used in patients with paraplegia of

A:-L1 or higher
B:-L3 or higher
C:-L4 or higher
D:-L5 or higher

Correct Answer:- Option-A

6:-Knuckle bender splint is used in patients with lesion of

A:-Median nerve
B:-Ulnar nerve
C:-Both of the above
D:-Radial nerve

Correct Answer:- Option-C

7:-Pollicization means

A:-Web space is deepened between the digits
B:-Moving a finger with its nerve an blood supply to site of amputated thumb
C:-Surgical technique for direct skeletal attachment of the prosthesis
D:-Re-routing of unused nerves to functional muscles

Correct Answer:- Option-B

8:-Tarso-metatarsal amputation is otherwise called

A:-Lisfranc amputation
B:-Chopart amputation
C:-Syme's amputation
D:-Modified Syme's

Correct Answer:- Option-A

9:-Polyphasic potentials have more than _____ phases.

A:-Three
B:-Four
C:-Six
D:-Seven

Correct Answer:- Option-B

10:-Functional level three (K3) for Trans-femoral amputees means patient is

A:-Limited household walking on level surface
B:-Enhanced levels of stance phase stability while allowing great swing phase motion
C:-Full community ambulation and can ambulate with variable cadences
D:-Have ability to use prosthesis for activities outside of normal activities

Correct Answer:- Option-C
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email