MCQs on Animal Husbandry - 3

1:-The age of weaning in piglets is

A:-9 weeks
B:-7 weeks
C:-10 weeks
D:-8 weeks

Correct Answer:- Option-D

2:-The average daily roughage consumption of an adult rabbit is

A:-100g
B:-200g
C:-300g
D:-400g

Correct Answer:- Option-B

3:-Pashmina is obtained from

A:-Karanah
B:-Saanen
C:-Kashmiri
D:-Merino

Correct Answer:- Option-C

4:-The optimum boar:sow ratio for breeding is

A:-1:25
B:-1:20
C:-1:15
D:-1:10

Correct Answer:- Option-A

5:-Which is not related to horse?

A:-colt
B:-filly
C:-mare
D:-gilt

Correct Answer:- Option-D

6:-An adult male goat is called

A:-stallion
B:-doe
C:-buck
D:-ram

Correct Answer:- Option-C

7:-Dorsal indicates

A:-under surface of the body
B:-front of the body
C:-rear of the body
D:-upper surface of the body

Correct Answer:- Option-D

8:-Which of the following organ is not seen in the abdominal cavity of a heifer?

A:-uterus
B:-spleen
C:-caecum
D:-liver

Correct Answer:- Option-A

9:-The fleshy prominent mass lying between the forelimbs of a cattle is called

A:-stifle
B:-brisket
C:-croup
D:-loin

Correct Answer:- Option-B

10:-Among the following which is not used to control the head and neck of animals?

A:-muzzle
B:-cradle
C:-trevis
D:-halter

Correct Answer:- Option-C
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email