MCQs on Animal Husbandry - 4

1:-The egg albumen is formed in the

A:-infundibulum
B:-magnum
C:-isthmus
D:-uterus

Correct Answer:- Option-B

2:-In fowls feed storage is the main function of

A:-caeca
B:-gizzard
C:-cloaca
D:-crop

Correct Answer:- Option-D

3:-Feathers are arranged in definite feather tracts called

A:-pterylae
B:-stigma
C:-filoplumes
D:-quill

Correct Answer:- Option-A

4:-The cholesterol content in a hen's egg is

A:-100-200mg
B:-300-400mg
C:-200-300mg
D:-400-500mg

Correct Answer:- Option-C

5:-The floor space requirement for broilers is

A:-790 square centimeter
B:-930 square centimeter
C:-850 square centimeter
D:-730 square centimeter

Correct Answer:- Option-B

6:-The scientific name of duck is

A:-Anas platyrrhynchos
B:-Meleagris gallopavo
C:-Anser anser
D:-Numida meleagris

Correct Answer:- Option-A

7:-The chemicals used for fumigation are

A:-potassium permanganate and iodine
B:-bleaching powder and formalin
C:-bleaching powder and iodine
D:-potassium permanganate and formalin

Correct Answer:- Option-D

8:-Culling should be practiced in

A:-chicks and layers
B:-growers and breeders
C:-both 1 and 2
D:-none of these

Correct Answer:- Option-C

9:-Which cell organelle is known as the "power house of the cell"?

A:-Ribosome
B:-Mitochondria
C:-Chloroplast
D:-Nucleus

Correct Answer:- Option-B

10:-Which among the following microbes is involved in the production of biogas?

A:-Lactic acid bacillus
B:-Yeast
C:-Clostridium
D:-Methanogens

Correct Answer:- Option-D
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email