MCQs on Animal Husbandry - 5

1:-Which among the following meat has the lowest level of cholesterol?

A:-chicken
B:-chevon
C:-rabbit
D:-pork

Correct Answer:- Option-C

2:-In caprines milk feeding can be completely stopped for kids at an age of

A:-3 months
B:-2 months
C:-5 months
D:-4 months

Correct Answer:- Option-A

3:-The common disinfectant used at naval cord at the time of birth is

A:-Betadine
B:-Tincture Iodine
C:-Dettol
D:-Potassium permanganate

Correct Answer:- Option-B

4:-A Himalayan sheep breed is

A:-Lohi
B:-Gurez
C:-Nellore
D:-Bikaneri

Correct Answer:- Option-B

5:-Which is a cattle breed?

A:-Ayrshire
B:-Berkshire
C:-Hampshire
D:-Yorkshire

Correct Answer:- Option-A

6:-A solid, broad comb, terminating in a tapering spike is

A:-pea
B:-single
C:-walnut
D:-rose

Correct Answer:- Option-D

7:-The teeth which are examined first for age determination in cattle are

A:-premolars
B:-canines
C:-molars
D:-incisors

Correct Answer:- Option-D

8:-The normal rectal temperature of goat is about

A:-103.5°F
B:-101.5°F
C:-99.2°F
D:-105.3°F

Correct Answer:- Option-A

9:-Scrotum is absent in

A:-stallion
B:-ram
C:-cock
D:-boar

Correct Answer:- Option-C

10:-The composition of biogas is

A:-25% methane and 75% carbon dioxide
B:-75% methane and 25% carbon dioxide
C:-25% methane and 75% hydrogen sulphide
D:-75% methane and 25% hydrogen sulphide

Correct Answer:- Option-B
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email