MCQs on Animal Husbandry - 6

1:-Which of the following feed ingredient has the highest amount of crude protein?

A:-cotton seed cake
B:-ground nut cake
C:-yellow maize
D:-cow pea

Correct Answer:- Option-B

2:-A leguminous fodder is

A:-CO 3
B:-signal grass
C:-maize
D:-cow pea

Correct Answer:- Option-D

3:-peak yield in cattle is obtained by

A:-30-90 days after calving
B:-20-50 days after calving
C:-70-100 days after calving
D:-90-120 days after calving

Correct Answer:- Option-A

4:-Which is not related to clean milk production?

A:-washing udder with iodophore
B:-discarding foremilk
C:-using hooded milking pail
D:-none of the above

Correct Answer:- Option-D

5:-According to PFA rules, cow milk in Kerala should contain

A:-3% fat and 8% SNF
B:-3% fat and 8.5% SNF
C:-3.5% fat and 8.5% SNF
D:-3.5% fat and 8% SNF

Correct Answer:- Option-C

6:-Milk sugar is

A:-maltose
B:-lactose
C:-casein
D:-lactalbumin

Correct Answer:- Option-B

7:-In broiler processing, removal of small hair like feathers by passing flame all over the body of the carcass is known as

A:-trussing
B:-singeing
C:-scalding
D:-pinning

Correct Answer:- Option-B

8:-For a good layer flock feed efficiency will be

A:-2
B:-2.5
C:-1.75
D:-2.25

Correct Answer:- Option-C

9:-A filler flat will hold

A:-a dozen of eggs
B:-36 eggs
C:-360 eggs
D:-30 eggs

Correct Answer:- Option-D

10:-Adlibitum feeding means

A:-feeding only on alternate days
B:-feed and water is made available at all times
C:-only feed is made available at all times
D:-none of these

Correct Answer:- Option-B
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email