MCQs on Animal Husbandry - 7

1:-For layer farming, how many layer houses are needed for each rearing house?

A:-three
B:-one
C:-two
D:-four

Correct Answer:- Option-A

2:-A breed having yellow skin, red ear lobe, feathered shank, brown shelled egg and loose plumage is

A:-Rhode Island Red
B:-Sussex
C:-Cochin
D:-White Leghorn

Correct Answer:- Option-C

3:-Which plant is known as the "terror of Bengal"?

A:-Water hyacinth
B:-Water lily
C:-Pistia
D:-Hydrilla

Correct Answer:- Option-A

4:-Which among the following is not used for digesting proteins?

A:-Pepsin
B:-Amylase
C:-Trypsin
D:-Carboxypeptidase

Correct Answer:- Option-B

5:-The polymerase enzyme used in PCR technique is isolated from:

A:-Bacillus thuringiensis
B:-Thermus aquaticus
C:-Escherichia coli
D:-Agrobacterium tumefaciens

Correct Answer:- Option-B

6:-The interaction between an orchid plant growing on a mango tree is an example for:

A:-Parasitism
B:-Mutualism
C:-Commensalism
D:-Competition

Correct Answer:- Option-C

7:-Which of the following is not obtained from the plant Cannabis sativa?

A:-Cocaine
B:-Marijuana
C:-Hashish
D:-Charas

Correct Answer:- Option-A

8:-Which of the following is a composite gland?

A:-Adrenal
B:-Parathyroid
C:-Pancreas
D:-Pituitary

Correct Answer:- Option-C

9:-In meiosis, chromosomal cross over take place during which of the following stages?

A:-Leptotene
B:-Zygotene
C:-Pachytene
D:-Diplotene

Correct Answer:- Option-C

10:-The primary carbon dioxide acceptor in C4 plants is:

A:-Phospho enol pyruvate
B:-RuBP
C:-Phospho gyceric acid
D:-Oxalo acetic acid

Correct Answer:- Option-A
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email