MCQs on Animal Husbandry - 8

1:-A type of dairy farming in which only lactating animals are reared is

A:-specialised farm
B:-family cow
C:-corral dairying
D:-milk colonies

Correct Answer:- Option-C

2:-Isolation boxes in a dairy farm are intended to house

A:-diseased animals
B:-vicious bulls
C:-cows nearing calving
D:-early weaned calves

Correct Answer:- Option-A

3:-The ideal environmental temperature for high producing dairy cows is

A:-30-35°C
B:-25-29°C
C:-17-24°C
D:-5-16°C

Correct Answer:- Option-D

4:-The present breeding policy for cattle in Kerala is

A:-grading up
B:-cross breeding
C:-line breeding
D:-out crossing

Correct Answer:- Option-B

5:-According to PFA rules, milk containing a minimum of 1.5% fat and 9% SNF is

A:-double toned milk
B:-toned milk
C:-standardised milk
D:-recombined milk

Correct Answer:- Option-A

6:-During calving, the rupture of first water bag indicates

A:-beginning of first stage
B:-beginning of second stage
C:-beginning of third stage
D:-end of second stage

Correct Answer:- Option-B

7:-The rumen activity in calves begin by the age of

A:-6-8 months
B:-1-2 months
C:-2-4 months
D:-4-6 months

Correct Answer:- Option-D

8:-The ideal annual culling percentage in cows should be

A:-5%
B:-10%
C:-20%
D:-30%

Correct Answer:- Option-C

9:-The enzymatic digestion in ruminant stomach occurs at

A:-abomasum
B:-omasum
C:-reticulum
D:-rumen

Correct Answer:- Option-A

10:-The nutrient which is needed in largest quantity by the animals is

A:-protein
B:-fat
C:-carbohydrate
D:-minerals

Correct Answer:- Option-C
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email