MCQs on Audiometry - 8

1:-Pure Tone Average refers to the average of AC thresholds obtained at 

A:-500, 1000 and 2000 Hz
B:-250, 500 and 1000 Hz
C:-750, 1500 and 3000 Hz
D:-500, 2000 and 4000 Hz

Correct Answer:- Option-A

2:-White forelock is a characteristic of syndrome.

A:-Waardenburg 
B:-Down
C:-Usher's 
D:-Treacher

Correct Answer:- Option-A

3:-4 kHz notch is observed in audiogram of 

A:-Meniere's disease
B:-Otosclerosis 
C:-NIHL
D:-Presbycusis

Correct Answer:- Option-C

4:-Which one of the following test is based on lateralization principle 

A:-Rinne
B:-Weber
C:-Schwabach 
D:-Bing

Correct Answer:- Option-B

5:-In cochlear implantation are implanted in cochlea.

A:-Electrodes 
B:-Hair Cells 
C:-Electrolytes 
D:-Ossicles

Correct Answer:- Option-A

6:-Which one of the following is a test of speech audiometry ?

A:-SDS
B:-Lombard test 
C:-Stenger
D:-SISI

Correct Answer:- Option-A

7:-Wax or Cerumen in ear canal results in type of hearing loss.

A:-Sensory
B:-Conductive 
C:-Central
D:-Mixed

Correct Answer:- Option-B

8:-Earmolds are useful in avoiding the feedback.

A:-Visual 
B:-Acoustic 
C:-Bio
D:-Electric

Correct Answer:- Option-B

9:-Hearing loss without any organic problem in the ear is known as 

A:-Pseudohypocusis
B:-Presbycusis
C:-Prelingual hearing loss 
D:-Pseudohyperacusis Correct Answer:- Option-A

10:-Bilateral hearing loss refers to 

A:-Hearing loss found in one ear
B:-Hearing loss found in both ears
C:-Absence of hearing loss in both ears 
D:-Essentially

Correct Answer:- Option-B

Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email