MCQs on Audiometry - 7

1:-  --------------- is a bilabial plosive.

A:-/t/
B:-/d/
C:-/g/
D:-/p/

Correct Answer:- Option-D

2:- sounds are produced with an unobstructed open vocal tract.

A:-Consonants 
B:-Vowels
C:-Blends
D:-Diphthongs

Correct Answer:- Option-B

3:-Series of syllable production by a child refers to 

A:-Cooing
B:-Babbling 
C:-Yelling
D:-None of a), b), c) 

Correct Answer:- Option-B

4:-Fast rate of speech is known as 

A:-Bluttering
B:-Stuttering 
C:-Cluttering 
D:-Fluttering

Correct Answer:- Option-C

5:-What are the factors that affect speech and language development in children with hearing loss ?

A:-Age of onset of HI 
B:-Type of hearing loss 
C:-Degree of HI
D:-All a), b), c)

Correct Answer:- Option-D

6:-Breathiness is disorder of voice 

A:-Loudness
B:-Quality 
C:-Pitch
D:-Intensity

Correct Answer:- Option-B

7:-Using hand shapes and positions very close to lips to communicate refers to 

A:-Hand speech
B:-Communicating speech 
C:-Cued speech
D:-Cooing speech

Correct Answer:- Option-C

8:-Auditory Verbal Therapy mainly focuses on 

A:-Listening
B:-Lisping 
C:-Reading 
D:-Writing

Correct Answer:- Option-A 

9:-Androphonia refers to

A:-Male person speaking like a female 
B:-Male person speaking like a baby 
C:-Female person speaking like a male
D:-Female person speaking like a baby 

Correct Answer:- Option-C

10:-Intonation of speech refers to variations in in connected speech as a function of time.

A:-Pitch
B:-Loudness 
C:-Quality 
D:-Shimmer

Correct Answer:- Option-A

Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email