MCQs on Audiology and Speech Language Pathology - 10

1:-Hearing loss sharply reduces the ____________ that the child has and thus slows down the process of learning totalk.

A:-listening experiences
B:-vocal experiences
C:-attention control
D:-articulatory experience

Correct Answer:- Option-A

2:-One of the important prerequisites for VRA includes _____________.

A:-development of head turn response
B:-development of vocalization
C:-appropriate birth history
D:-adequate speech skills

Correct Answer:- Option-A

3:-An adult with a moderate degree of conductive hearing loss is likely to get __________% scores on WRS testing.

A:-10-20
B:-30-50
C:-70-80
D:-95-100

Correct Answer:- Option-D

4:-Linear amplification is also described as ____________.

A:-High gain
B:-Flexible gain
C:-Constant gain
D:-Saturating gain

Correct Answer:- Option-C

5:-The acoupedic program insists on developing oral language through the use of ___________.

A:-auditory sense
B:-multi-sensory input
C:-tactile sense
D:-auditory and visual sense

Correct Answer:- Option-A

6:-The dB scale belongs to the ____________ scale of measurement.

A:-ratio
B:-ordinal
C:-interval
D:-nominal

Correct Answer:- Option-A

7:-The embryonic period usually terminates around the ___________ week when the structure assumes a "human" appearance and is known as a fetus.

A:-6th
B:-8th
C:-7th
D:-9th

Correct Answer:- Option-B

8:-The human cochlea acquires normal adult function after __________ week of gestation.

A:-18
B:-19
C:-20
D:-21

Correct Answer:- Option-C

9:-Which of the following develops first during the development of the inner ear?

A:-semicircular canals
B:-cochlear duct
C:-sensori cells in the cochlea
D:-utricle and saccule

Correct Answer:- Option-B

10:-In high risk factors 'H' stands for ____________.

A:-High fever
B:-Hyperbilirubinemia
C:-Hyperthyroidism
D:-Hypothyroidism

Correct Answer:- Option-B
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email