MCQs on Audiometry - 1

1:- is the structure of resonatory system.

A:-Trachea
B:-Vocal folds 
C:-Lips
D:-Nose

Correct Answer:- Option-D

2:-Structure that are involved in speech production are 

A:-Lungs
B:-Larynx 
C:-Tongue
D:-All of a, b, c

Correct Answer:- Option-D

3:- is a complex 2 way and intentional process of passing the message.

A:-Speech 
B:-Language
C:-Communication 
D:-None of a, b, c

Correct Answer:- Option-C

4:- system is used in speech sounds production such as consonants and vowels.

A:-Respiratory 
B:-Phonatory 
C:-Resonatory 
D:-Articulatory

Correct Answer:- Option-D

5:- sounds are produced by bringing vocal folds together.

A:-Glottal 
B:-Bilabial 
C:-Velar
D:-b) and c)

Correct Answer:- Option-A 

6:-Manual communication means 

A:-Use of sign system
B:-Using natural body movements 
C:-Finger spelling
D:-All of a), b), c)

Correct Answer:- Option-D

7:-Development of Reflexive vocalizations is marked at age 

A:-2-3 years
B:-0-1 month
C:-4-6 months 
D:-3-4 months

Correct Answer:- Option-B

8:-Which of the following are voiceless stops ?

A:-S, Sh, h
B:-m, n, j
C:-b, d, g
D:-p, t, k

Correct Answer:- Option-D

9:-Structure separating the oral and nasal cavities is 

A:-Alveolar ridge
B:-Palate 
C:-Tongue
D:-Mandible

Correct Answer:- Option-B

10:-Which of the following is true about natural method of teaching language ?

A:-Child is taught language in a segmental manner 
B:-Child learns language without efforts
C:-Development of language happens naturally 
D:-Both b) and c)

Correct Answer:- Option-D
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email