MCQs on Audiometry - 5

1:-Full Form of OAE is

A:-Oto Analysis Emission 
B:-Oral Acoustic Exam 
C:-Oto Acoustic Emission 
D:-Oral Arousal Emission

Correct Answer:- Option-C

2:-Hair like projections on hair cells are known as 

A:-Spiral ganglion
B:-Strial Cells 
C:-Stereocilia
D:-Hair like projections 

Correct Answer:- Option-C

3:-In Sensorineural hearing loss the gap between Air Conduction and Bone Conduction thresholds is 

A:-More than 20dB
B:-More than 10dB 
C:-Less than 10dB 
D:-Less than 5dB

Correct Answer:- Option-C

4:-Microphone of a hearing aid picks up acoustic signal and converts them into signals.

A:-Electric
B:-Electroacoustic 
C:-Acoustic
D:-Radio

Correct Answer:- Option-A

5:-Audible Frequency range in humans is 

A:-20 Hz to 200 Hz
B:-200 Hz to 2000 Hz 
C:-20 Hz to 20000 Hz
D:-2000 Hz to 20000 Hz

Correct Answer:- Option-C

6:-The smallest bone in the human ear is 

A:-Incus
B:-Stapes 
C:-Umbo 
D:-Malleus

Correct Answer:- Option-B

7:-High Risk hearing loss is associated with which one of the following conditions 

A:-Consanguinity
B:-Low birth weight 
C:-Jaundice
D:-All of a, b, c

Correct Answer:- Option-D

8:-Raising Shaped audiometric configuration is seen in 

A:-Presbycusis
B:-Rubella
C:-Otosclerosis
D:-Meneire's Disease 

Correct Answer:- Option-D

9:-Prelingual hearing loss refers to the hearing loss which develops 

A:-After the language development
B:-Before the language development 
C:-During the language development 
D:-All of a, b, c

Correct Answer:- Option-B

10:-Ac unmasked threshold of left ear is marked on audiogram using Symbol.

A:-O
B:-Triangle 
C:-X
D:-Square

Correct Answer:- Option-C

Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email