MCQs on Audiometry - 4

1:-Central Nervous System consists of 

A:-Brain
B:-Spinal Cord
C:-Both a) and b) 
D:-None of a), b), c)

Correct Answer:- Option-C

2:-Damage to area in the brain leads to problem in comprehension of speech.

A:-Wernicke's area 
B:-Broca's area
C:-Corpus Collusum 
D:-Striatum

Correct Answer:- Option-A

3:-Inonation, rate, stress features belongs to of speech.

A:-Semantics 
B:-Syntax
C:-Prosody
D:-Morphology

Correct Answer:- Option-C

4:-A person voice with diplophonia will have

A:-Double pitch 
B:-Dipole pitch 
C:-Diluted pitch
D:-Divergent pitch 

Correct Answer:- Option-A

5:-Pharynx is an important structure in determining of speech.

A:-Frequency 
B:-Intensity 
C:-Resonance 
D:-Nasality

Correct Answer:- Option-C

6:-Speech sounds that are produced by closure or narrowing of the air passage so that air stream is blocked completely or partially in mouth or comes out with out audible noise

A:-Vowels
B:-Consonants
C:-Both of a) and b) 
D:-None of a) and b)

Correct Answer:- Option-B

7:-Place of articulation where the tongue tip is brought up to articulate with the flat part of alveolar ridge 

A:-Labiodentals
B:-Palatals 
C:-Alveolar 
D:-Velar

Correct Answer:- Option-C

8:-Speech problems in HI includes 

A:-Disorders of pitch
B:-Vowel production
C:-Irregularities in rate of speech 
D:-All of a), b), c)

Correct Answer:- Option-D

9:-Fluency of speech refers to production of speech.

A:-Smooth 
B:-Shivering 
C:-Silent
D:-Straight

Correct Answer:- Option-A

10:-Replacing the target consonant /g/ by /k/ known as 

A:-distortion
B:-addition 
C:-omission
D:-substitution

Correct Answer:- Option-D
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email