MCQs on Audiometry - 3

1:-Eustachian tube helps in maintaining the ear pressure equal to atmospheric pressure.

A:-External Ear 
B:-Middle Ear 
C:-Inner Ear
D:-Auditory Nerve

Correct Answer:- Option-B

2:-Sensorineural hearing loss is caused by the damage to Ear.

A:-Middle Ear 
B:-Inner Ear
C:-External Ear
D:-Auditory Cortex 

Correct Answer:- Option-B

3:-Auditory Training method given by Carhart consists of Stages.

A:-3
B:-6
C:-2
D:-4

Correct Answer:- Option-D

4:- test is done to know the functioning of Eustachian Tube.

A:-Reflexometry 
B:-Audiometry
C:-Tympanometry 
D:-None of a, b, c

Correct Answer:- Option-C

5:-Psychological Attribute of Intensity is 

A:-Loudness
B:-Pitch
C:-Velocity 
D:-Quality

Correct Answer:- Option-A

6:-The average intensity level of human conversation is around 

A:-25 dB
B:-45 dB 
C:-65 dB 
D:-85 dB

Correct Answer:- Option-C

7:-Inner hair cells in cochlea are placed in no. of rows.

A:-2
B:-1
C:-3
D:-4

Correct Answer:- Option-B

8:-Percentage of hearing diability required for the procurement of hearing aids free of cost under ADIP scheme 

A:-20%
B:-50%
C:-40%
D:-60%

Correct Answer:- Option-C 

9:-Absence of pinna is known as

A:-Atresia 
B:-Microtia 
C:-Stenosis 
D:-Anotia

Correct Answer:- Option-D

10:-Transducers used in cases of collapsing ear canals during air conduction testing are 

A:-Bone vibrator
B:-Headphones
C:-Insert earphones 
D:-All of the above

Correct Answer:- Option-C

Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email