MCQs on Forensic Science - 22

1. Post-mortem lividity helps in the determination of the following except

(A) Cause of death

(B) Motive for death

(C) Position of death

(D) Time of death

Answer: (B)

2. In a case of hanging, if the knot is situated at the occipital region, is called

(A) Atypical

(B) Complete

(C) Partial

(D) Typical

Answer: (D)

3. Which of the following organs is most suitable for diatom test?

(A) Jejunum

(B) Lungs

(C) Stomach

(D) Sternum

Answer: (D)

4. The yellowish discoloration of a healing contusion is due to

(A) Bilirubin

(B) Hematoidin

(C) Hemosiderin

(D) Oxyhemoglobin

Answer: (A)

5. Hesitation marks or tentative cuts is a feature seen in

(A) Accidents

(B) Suicides

(C) Homicides

(D) Fall from height

Answer: (B)

6. The first permanent tooth to erupt is

(A) Lateral incisor

(B) Bicuspid – II

(C) Molar I

(D) Molar II

Answer: (C)

7.Taurodontism is a feature seen among

(A) Caucassians

(B) Indians

(C) Mongoloids

(D) Negroids

Answer: (C)

8. Which of the following is not a prominent feature of male skull?

(A) Glabella

(B) Frontal eminence

(C) Supra orbital ridge

(D) Zygomatic arch

Answer: (B)

9. Sharpey’s fibres that join ligaments in holding a tooth in the socket are present in

(A) Cementum

(B) Enamel

(C) Gingiva

(D) Dentin

Answer: (A)

10. The radiological study of skeletal remains for age estimation is based on the fusion of

(A) Epiphysis

(B) Anaphylaxis

(C) Metaphase

(D) Telophase

Answer: (A)
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email