MCQs on Interior Decoration and Designing - 1

1:-The act of darkening a colour by adding black is known as 

A:-Tone
B:-Shade 
C:-Tint
D:-None of the above 

Correct Answer:- Option-B

2:-Slightly darkening a colour by adding gray will be 

A:-Tone
B:-Shade 
C:-Tint
D:-None of the above 

Correct Answer:- Option-A

3:-Which among this is not a principle of interior design ?

A:-Point 
B:-Scale
C:-Emphasis 
D:-Contrast

Correct Answer:- Option-A

4:-The methods which is not used in order to achieve rhythm is 

A:-Repetition
B:-Alternation 
C:-Disorder
D:-Progression

Correct Answer:- Option-C

5:-The colours preferred in operation theatres of hospital are 

A:-White
B:-Yellow 
C:-Green 
D:-Grey

Correct Answer:- Option-C

6:-Identify the order with most decorative elements.

A:-Ionic order
B:-Corinthian order 
C:-Doric order
D:-Tuscan order

Correct Answer:- Option-B

7:-Which of the colours is most suitable in study areas ?

A:-Red 
B:-Yellow 
C:-Green
D:-Magenta

Correct Answer:- Option-C

8:-The window which extends from the wall of a building that resembles a half hexagonal shape is called 

A:-French window
B:-Bay window
C:-Double window
D:-Half hexagonal window 

Correct Answer:- Option-B

9:-Which of the following is not a character of space ?

A:-Length 
B:-Width 
C:-Height
D:-Direction

Correct Answer:- Option-D

10:-Which of the following is not a function of 'false ceiling' ?

A:-Protect from rain 
B:-Conceal the wires 
C:-Fire safety
D:-Sound proofing 

Correct Answer:- Option-A
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email