MCQs on Interior Decoration and Designing - 2

1:-Recommended illumination level in Cafeteria

A:-120 lux
B:-0 lux 
C:-12 lux 
D:-150 lux

Correct Answer:- Option-D 

2:-What is "throne and Klismos" ?

A:-Greek chairs
B:-Romanesque stool 
C:-Type of wall
D:-Illumination level 

Correct Answer:- Option-A

3:-X-chair is the most famous example of furniture from period.

A:-Greek
B:-Early renaissance 
C:-Egyptian
D:-Modern

Correct Answer:- Option-B 

4:-Warm colour

A:-Red and Yellow 
B:-Blue and Green
C:-Orange and Yellow 
D:-White and Black

Correct Answer:- Option-A 

5:-Cool colours

A:-Purple and White 
B:-Blue and Green 
C:-White
D:-Black

Correct Answer:- Option-B

6:- is the study of human dimensions and parameters.

A:-Ergonomics 
B:-Sociology 
C:-Acoustics 
D:-Ecology

Correct Answer:- Option-A

7:-The height of the seat should be less than that of table top.

A:-27 to 30 cm 
B:-10 cm
C:-56 cm 
D:-90 cm

Correct Answer:- Option-A

8:-Minimum width of the corridor is 

A:-100 cm
B:-5 cm 
C:-30 cm
D:-1200 mm

Correct Answer:- Option-D

9:-Urinal bowls should have the height of 

A:-380 cm
B:-20 cm 
C:-500 cm
D:-1000 cm

Correct Answer:- Option-A

10:- is the horizontal distance between the face of the first and last risers.

A:-Tread 
B:-Rise
C:-Baluster 
D:-Going

Correct Answer:- Option-D
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email