MCQs on Interior Decoration and Designing - 3

1:-In an armchair for leisure, the angle between the back-rest and seat should be 

A:-50 degrees
B:-23 degrees 
C:-100 degrees
D:-105-110 degrees Correct Answer:- Option-D

2:-Lily and aquarium are the types of

A:-Pools 
B:-Water
C:-Interior space 
D:-Finishes

Correct Answer:- Option-A

3:-Asphalt tile and vinyl tile are

A:-Resilient floorings 
B:-Wooden
C:-Draperies
D:-Ordinary floor

Correct Answer:- Option-A

4:-The vertical portion between each tread on the stair is called 

A:-Winder
B:-Riser 
C:-Going 
D:-Nosing

Correct Answer:- Option-B

5:-According to standards maximum number of steps between landings is 

A:-18
B:-20
C:-12
D:-16

Correct Answer:- Option-C

6:-Brown and Beige are the examples of what colour scheme ?

A:-Neutral
B:-Complimentary 
C:-Opposite
D:-Like

Correct Answer:- Option-A 

7:-List of primary colours

A:-Red, Blue, Yellow
B:-Green, Blue, White 
C:-Grey, Black, White 
D:-Purple, Violet, Pink

Correct Answer:- Option-A

8:-The middle horizontal member of the shutter is called 

A:-Median rail
B:-Mid rail 
C:-Sill rail 
D:-Lock rail

Correct Answer:- Option-D

9:-A paint normally consists of components.

A:-3
B:-5
C:-4
D:-6

Correct Answer:- Option-D

10:-Flaking is the defects of

A:-Painting 
B:-Plastering 
C:-Timber
D:-Interior

Correct Answer:- Option-A
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email