MCQs on Interior Decoration and Designing - 4

1:-We can reduce the glare in a given area by 

A:-Decreasing the height of bright light sources 
B:-Using glossy surfaces for surface tops
C:-Using reflectors to the bright sources 
D:-All of these

Correct Answer:- Option-C

2:-The lamp using a low pressure mercury-vapour gas discharge lamp is known as 

A:-Halogen lamp
B:-Fluorescent lamp 
C:-Discharge lamp 
D:-LED

Correct Answer:- Option-B

3:-The unit for measuring brightness or luminance is 

A:-Lumens
B:-Foot lamberts 
C:-Foot candles 
D:-Illumination

Correct Answer:- Option-B

4:-Which of the following lamp categories does a halogen lamp fits into ?

A:-Incandescent 
B:-LED
C:-Fluorescent 
D:-HID

Correct Answer:- Option-A

5:-Which of this statement on 'Balance' is false ?

A:-Balance refers to the distribution of visual weight within a composition 
B:-Lack of balance disturbs the harmony of a composition
C:-Balance is achieved only through symmetry
D:-Easiest way to achieve balance is by using the symmetrical or formal form 

Correct Answer:- Option-C

6:-Which of the following sentences clearly defines Anthropometry ?

A:-The measurement of the size and proportions of the human body 
B:-Study of people and their relationship with the environment around 
C:-Relation of one part to another or whole
D:-Ratio between the size of object and actual size 

Correct Answer:- Option-A

7:-Which of the following is a transitional space ?

A:-Multipurpose hall 
B:-Work area
C:-Corridor
D:-Drawing room

Correct Answer:- Option-C

8:-The art and science of enhancing the interior of a building to achieve a healthier and more aesthetically pleasing environment for the people using the space is known as 

A:-Interior designing
B:-Landscaping 
C:-Acoustics
D:-None of the above 

Correct Answer:- Option-A

9:-Colours make the room feel either more 

A:-Calm, cheerful and comfortable
B:-Stressful or Dramatic 
C:-All of the above
D:-None of the above Correct Answer:- Option-C

10:-Which of the colour themes of Art Deco consisted of the following ?

A:-Metallic colour and bright colour 
B:-Neutral colours
C:-Black and white 
D:-All of the above

Correct Answer:- Option-D
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email