MCQs on Interior Decoration and Designing - 9

1:- schemes use colours that are next to each other on the colour wheel.

A:-Analogous colour 
B:-Complimentary 
C:-neutral
D:-Opposite

Correct Answer:- Option-A

2:-Name of the depression or recess made inside the door frame to receive the door shutter.

A:-Mullion 
B:-Rebate 
C:-Jamb 
D:-Style

Correct Answer:- Option-B

3:-These types of the doors permits the free ventilation through them and same time maintain privacy.

A:-Louvered doors 
B:-Revolving
C:-Single shutter 
D:-Collapsible

Correct Answer:- Option-A

4:-These doors are provided mainly for workshops and godowns.

A:-Single shutter 
B:-Double shutter 
C:-Revolving
D:-Collapsible doors 

Correct Answer:- Option-D

5:-Window provided on the sloping roof 

A:-Dormer window
B:-Corner window 
C:-Pivoted
D:-Glazed

Correct Answer:- Option-A

6:-These windows are provided in a room which has greater ceiling height than the surrounding rooms.

A:-Clearstory window 
B:-Corner window
C:-Glazed
D:-Double glazed

Correct Answer:- Option-A

7:-It is vertical member of wood or metal supporting the handrail.

A:-going 
B:-nosing 
C:-rise
D:-baluster

Correct Answer:- Option-D


8:-These type of stairs are provided where less space are available and low traffic flow.

A:-Spiral stair 
B:-Dog legged 
C:-Half turn
D:-Bifurcated stair 

Correct Answer:- Option-A

9:-More than 80% of all carpets are manufactured by technique.

A:-Weaving 
B:-Tufting 
C:-Bonded 
D:-Backing

Correct Answer:- Option-B

10:- and determined by the construction of yarn in carpets.

A:-Density and durability 
B:-Size and shape
C:-Form and texture
D:-Appearance and size 

Correct Answer:- Option-A
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email