MCQs on Interior Decoration and Designing - 8

1:-Which of the following statement is true ?

A:-Rough textures making colours look more warmer and strong
B:-Some texture visually different by angle of incident light
C:-Some texture visually different by distance of incident light
D:-All of these

Correct Answer:- Option-D

2:-Asymmetrical or an arrangement of a different but equivalent object on each side of a centre point.

A:-Formal Balance
B:-Informal Balance
C:-Both of the above
D:-None of the above

Correct Answer:- Option-A

3:-What is the abbreviation of CFL ?

A:-Combustible Fluoride Lamp
B:-Compact Fluoride Lamp
C:-Compact Fluorescent Lamp
D:-Combustible Fluorescent Lamp

Correct Answer:- Option-C

4:- defines the darkness and lightness of colour.

A:-Value
B:-Hue
C:-Intensity
D:-Chrome

Correct Answer:- Option-A

5:-Secondary colours in a Prang system is

A:-Orange, Green and Violet
B:-Red and White
C:-Black and White
D:-Violet, Red and Black

Correct Answer:- Option-A

6:-A colour scheme found opposite to each other on the colour wheel colour scheme.

A:-Monochromatic
B:-Analogous
C:-Neutral
D:-Complementary

Correct Answer:- Option-D

7:-Recommended average background noise level of Factories

A:-35 dB
B:-65 dB
C:-45 to 40 dB
D:-80 to 120 dB

Correct Answer:- Option-C

8:-The bright light which hinder visual perception is called

A:-Glare
B:-High light
C:-Illumination
D:-Lux

Correct Answer:- Option-A

9:-Sound pollution is known as

A:-Acoustics
B:-Decibel
C:-Noise
D:-Reverberation

Correct Answer:- Option-C

10:-Audible range of a sound is

A:-20 Hz to 20,0000 Hz
B:-0 db 
C:-54 db
D:-12 db to 200 db 

Correct Answer:- Option-A
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email