MCQs on Interior Decoration and Designing - 7

1:-When your eyes naturally glides from one area to another by the use of a curved line or gently lead the vision such as an arched doorway or winding path is defined as 

A:-Repetition
B:-Progression 
C:-Rhythm
D:-Transition

Correct Answer:- Option-D

2:-The act of lighting a color by adding white to it is known as 

A:-Tint
B:-Shade 
C:-Tone
D:-All of the above 

Correct Answer:- Option-A

3:-The colours that are typically more vibrant and seem to bring a sense of liveliness and intimacy to a space are classified as 

A:-Cool Colours
B:-Warm Colours
C:-Both of the above 
D:-None of the above

Correct Answer:- Option-B

4:-Which among the following denotes 'K' in CYMK colour scheme ?

A:-White 
B:-Black 
C:-Grey 
D:-Red

Correct Answer:- Option-B

5:-Which of the following would help a small room to feel larger ?

A:-Use cool light colours 
B:-Use large furniture 
C:-Use rough textures 
D:-Use bright light

Correct Answer:- Option-A

6:-Which of the following cannot be used as a tool for qualitative alteration of a space ?

A:-Light
B:-False ceiling 
C:-Colour
D:-Texture

Correct Answer:- Option-B

7:-Which of the following is not a character of space ?

A:-length 
B:-Width 
C:-Height
D:-Direction

Correct Answer:- Option-D

8:-Which of the following are Analogous colours ?

A:-Colours opposite to one colour 
B:-Colours sit side by side
C:-Colours that are combined by one hue plus the hues on each side of its complement 
D:-Colours with the tints and shades of a colour

Correct Answer:- Option-B

9:-Which of the following are secondary colours ?

A:-Red, Orange, Yellow 
B:-Orange, Violet, Green 
C:-Black, Grey, White
D:-Cyan, Yellow, Magenta 

Correct Answer:- Option-B

10:-In a Colour Wheel, red and Blue are 

A:-Primary colours
B:-Secondary colours 
C:-Tertiary colours
D:-Complementary colours 

Correct Answer:- Option-A
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email