MCQs on Interior Decoration and Designing - 6

1:-Which of the following is an artificial source of light ?

A:-Arc lamp
B:-Incandescent lamp 
C:-Discharge lamp
D:-All of these

Correct Answer:- Option-D

2:-Flood lighting is used for which of the following purposes ?

A:-For enhancing the beauty of building at nights 
B:-For illuminating sports stadium
C:-For illuminating show cases 
D:-All of these

Correct Answer:- Option-D

3:-Which is the suitable lamp for street lighting during night ?

A:-Mercury Vapour Lamp 
B:-Sodium Discharge Lamp 
C:-Both 1 and 2
D:-None of these

Correct Answer:- Option-C

4:-In lighting design what is the measure of colour temperature ?

A:-Kelvin 
B:-Watts
C:-Illumination 
D:-Voltage

Correct Answer:- Option-A

5:-What type of lighting is intended to highlight pictures fixed in a wall ?

A:-Task lighting
B:-General lighting 
C:-Accent lighting 
D:-Down lighting

Correct Answer:- Option-C

6:-Semi-indirect lighting scheme is used in which of the given area ?

A:-High ceiling 
B:-Workshop 
C:-Street light
D:-Decoration purpose 

Correct Answer:- Option-D

7:-Who have developed the proportioning system of modular ?

A:-Galileo Galilee 
B:-Le Corbusier 
C:-Archimedes 
D:-Pythagoras

Correct Answer:- Option-B

8:-The notable character of furniture in medieval period is along the border.

A:-Lines
B:-Ornate wood carvings 
C:-Steel bordering
D:-Metal fittings

Correct Answer:- Option-B

9:-Art Nouveau furniture used as graphical ornamentation.

A:-Lines and Curves
B:-Square and Rectangle 
C:-Any geometrical shapes 
D:-Lines only

Correct Answer:- Option-A

10:-Cube is while square is

A:-Symmetry and shape 
B:-Balance and rhythm 
C:-Order and balance 
D:-Form and shape

Correct Answer:- Option-D
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email