MCQs on Public Health - 15

1:-Absence of spermatozoa is semen is called

A:-Azoospermia
B:-Oligospermia
C:-Polyspermia
D:-Chromospermia

Correct Answer:- Option-A

2:-Basal body temperature is increased by ........... °F at the time of ovulation

A:-2
B:-1
C:-3
D:-0.5

Correct Answer:- Option-B

3:-The fetal part which lies at the pelvic brim is called

A:-Lie
B:-Attitude
C:-Presentation
D:-Position

Correct Answer:- Option-C

4:-A neonate should void at birth or within ................. hours following birth

A:-48 hours
B:-72 hours
C:-12 hours
D:-24 hours

Correct Answer:- Option-A

5:-Bluish black skin present on skin of new born usually over the sacral area is

A:-Rashes
B:-Erythma
C:-Navy spots
D:-Mongolian spots

Correct Answer:- Option-D

6:-Which one is not an indication of fetal well being

A:-Increase in maternal weight and uterine size according to gestational age
B:-Fetal movements appreciated by mother follows a regular pattern throughout pregnancy
C:-Increase in fetal kicks with increase in gestational age
D:-Fetal heart rate between 110-160 beats per minute

Correct Answer:- Option-C

7:-Hard, swollen and painful breast with stasis of milk is an indication of

A:-Breast Engorgement
B:-Mastitis
C:-Breast abscess
D:-Breast infection

Correct Answer:- Option-A

8:-Name the condition when uterus fails to contract in order to compress blood vessals and control bleeding.

A:-Inversion of uterus
B:-Cricket ball uterus
C:-Atonic uterus
D:-Hypotonic uterus

Correct Answer:- Option-C

9:-Swelling due to collection of fluid in the layers beneath the scalp is called

A:-Cephal heamatoma
B:-caput succedaneum
C:-subgaleal hematoma
D:-subdural hamatoma

Correct Answer:- Option-B

10:-The largest antero-posterior diameter in a fetal skull is

A:-Biparietal diameter
B:-Occipito mental diameter
C:-Suboccipito bregmatic diameter
D:-mento vertical diameter

Correct Answer:- Option-D
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email