MCQs on Public Health - 14

1:-What is the meaning of community?

A:-to come together
B:-to participate together
C:-to serve together
D:-to enjoy together

Correct Answer:- Option-C

2:-What is the exchange of information between individuals of same status or designation?

A:-Horizontal Communication
B:-Upward Communication
C:-Downward Communication
D:-Non-verbal Communication

Correct Answer:- Option-A

3:-What is the population of a corporation?

A:-Population below 1 lakh
B:-Population below 2 lakh
C:-Population above 1 lakh
D:-Population above 2 lakh

Correct Answer:- Option-C

4:-Weaning started at the age of--

A:-3 months
B:-6 months
C:-8 months
D:-1 year

Correct Answer:- Option-B

5:-Road to Health Card is designed by --

A:-David Morley
B:-Hippocrate
C:-James Simpson
D:-Kuhn

Correct Answer:- Option-A

6:-A pregnant lady gains weight from--

A:-5 - 6 kg
B:-7 - 8 kg
C:-9 - 12 kg
D:-13 - 15 kg

Correct Answer:- Option-C

7:-Koplik's spot is a characteristic lesion of

A:-Rubeola
B:-Rubella
C:-Varicella
D:-Herpes

Correct Answer:- Option-A

8:-In which year WHO launched new "Stop TB strategy"?

A:-1996
B:-2006
C:-1995
D:-2005

Correct Answer:- Option-B

9:-The anti TB drug which cause peripheral neuropathy is

A:-Ethambutol
B:-Thioacetazone
C:-Rifampicin
D:-INH

Correct Answer:- Option-D

10:-The level of prevention in which the emergence of risk factors of a chronic disease in a population is prevented

A:-Primary prevention
B:-Primordial prevention
C:-Secondary prevention
D:-Tertiary prevention

Correct Answer:- Option-B
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email