MCQs on Public Health - 17

1:-The simplest and most effective technique of barrier nursing

A:-Use of PPE
B:-Disinfection
C:-Hand washing
D:-Sterilization

Correct Answer:- Option-C

2:-Biomedical waste management and handling rules came into force in India on

A:-28th July 1998
B:-28th June 1998
C:-28th July 1999
D:-28th June 1999

Correct Answer:- Option-A

3:-Sudden attack of shivering accompanied by rapid rise of body temperature is known as

A:-Crisis
B:-Rigor
C:-Lysis
D:-Heat exhaustion

Correct Answer:- Option-B

4:-Normal Serum sodium level is ----------

A:-135-145 meq/l
B:-130-140 meq/l
C:-125-135 meq/l
D:-130-150 meq/l

Correct Answer:- Option-A

5:-Total number of vitamin A doses given to baby up to 3 Years of age

A:-3
B:-4
C:-5
D:-6

Correct Answer:- Option-C

6:-Which is the vaccine that should not be given to the baby of HIV positive mother

A:-Rubella
B:-Hepatitis B
C:-DPT
D:-BCG

Correct Answer:- Option-D

7:-As per 2015 American Heart Association Guideline, the compression ventilation ratio while performing cardiopulmonary resuscitation is

A:-15:2
B:-30:2
C:-15:1
D:-30:1

Correct Answer:- Option-B

8:-Diclofenac sodium is an -------

A:-Anti hypertensive
B:-Oral hypoglycaemic
C:-Anti-inflammatory analgesic
D:-Antipyretic

Correct Answer:- Option-C

9:-Coronary Artery Disease which relieved by rest and nitroglycerine

A:-Myocardial infarction
B:-Angina
C:-Arrhythmia
D:-Heart block

Correct Answer:- Option-B

10:-Excessive thirst and frequent and urgent urination is the feature of

A:-Kidney failure
B:-Nephrotic Syndrome
C:-Hyperglycemia
D:-Heart failure

Correct Answer:- Option-C
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email