MCQs on Public Health - 6

1:-What is the tool for the community oriented case?

A:-Evaluation
B:-Survey
C:-Community study
D:-Community health nursing process

Correct Answer:- Option-D

2:-Which is series of speeches on the selected subject by experts?

A:-Panel Discussion
B:-Role play
C:-Symposium
D:-Workshop

Correct Answer:- Option-C

3:-Which is the major cause of nutritional blindness in children usually between 1 - 3 years of age.

A:-Scurvy
B:-Keratomalacia
C:-Aneamia
D:-Dandruff

Correct Answer:- Option-B

4:-Who is the chief technical advisor to the government on all matters relating to medical case and public health at the centre?

A:-Health Secretary
B:-Health Minister
C:-Director of Health Services
D:-Director General of Health Services

Correct Answer:- Option-D

5:-What is the another name for the two-way communication?

A:-Work shop
B:-Socratic Method
C:-Didactic Method
D:-Simulation Excercise

Correct Answer:- Option-B

6:-Who is the ex-officio secretary of Panchayat Samitti?

A:-Block development officer
B:-Block medical officer
C:-Collector
D:-District medical officer

Correct Answer:- Option-A

7:-The government of India set up "Multipurpose Workers Committee" in which year?

A:-1948
B:-1950
C:-1970
D:-1972

Correct Answer:- Option-D

8:-Another name for Target Free Approach?

A:-ASHA
B:-CNAA
C:-IMNCI
D:-C.S.S.M

Correct Answer:- Option-B

9:-What is the new strategy, a unique concept of WHO, to provide universal coverage of rehabilitation to all segments of society?

A:-Occupational Rehabilitation
B:-Medical Rehabilitation
C:-Community based Rehabilitation
D:-Institutional based Rehabilitation

Correct Answer:- Option-C

10:-What is the best quality of a good counsellor?

A:-good listener
B:-good teacher
C:-good speaker
D:-good advocate

Correct Answer:- Option-A
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email