MCQs on Public Health - 7

1:-Which among the following deficiency is due to vitamin `B_(5)`?

A:-Beriberi
B:-Rickets
C:-Pellagra
D:-Scurvy

Correct Answer:- Option-C

2:-What is the psychosocial developmental stage of a preschooler?

A:-Initiative Vs Guilt
B:-Industry Vs Inferiority
C:-Trust Vs Mistrust
D:-Autonomy Vs Shame

Correct Answer:- Option-A

3:-In which year UN adopted the "Declaration of the Rights of the Child"?

A:-1956
B:-1957
C:-1958
D:-1959

Correct Answer:- Option-D

4:-Identify the reaction of a toddler towards hospitalization?

A:-Despair
B:-Repression
C:-Projection
D:-Displacement

Correct Answer:- Option-A

5:-What percentage is the ideal weight gain during adolescence?

A:-30
B:-60
C:-50
D:-40

Correct Answer:- Option-C

6:-Which infection in early intrauterine period causes miscarriage?

A:-Measles
B:-Varicella Zoster
C:-Rubella
D:-Toxoplasmosis

Correct Answer:- Option-D

7:-NPAG stands for

A:-National Program for Adolescent Girls
B:-New Program for Adolescent Girls
C:-Nutritional Program for Adolescent Girls
D:-National Program for Adolescent Group

Correct Answer:- Option-C

8:-At what age birth weight doubles?

A:-24 months
B:-30 months
C:-36 months
D:-48 months

Correct Answer:- Option-D

9:-The milk which is produced after colostrum is

A:-Preterm Milk
B:-Mature Milk
C:-Transitional Milk
D:-Fore Milk

Correct Answer:- Option-C

10:-Chest compression ventilation ratio in infant and child CPR with two rescuer is

A:-15:2
B:-30:1
C:-30:2
D:-15:1

Correct Answer:- Option-A
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email