MCQs on Rubber Technology - 4

1:-Rubber hydrocarbon content of whole tyre reclaim 

A:-50%
B:->50% 
C:-<50% 
D:-0%

Correct Answer:- Option-A 

2:-EBC is a form of

A:-Crumb rubber 
B:-Crepe rubber
C:-Special purpose rubber 
D:-Block rubber

Correct Answer:- Option-B

3:-Which of the following property is best in mono-sulphidic vulcanisation systems?

A:-Heat resistance
B:-Fatigue resistance 
C:-Tensile strength 
D:-Modulus

Correct Answer:- Option-A

4:-Schwratz value is a quality assessment of 

A:-Latex foam
B:-Balloons 
C:-Sponge
D:-Latex thread

Correct Answer:- Option-D

5:-Which among these is not considered as a quality control test for latex?

A:-VFA
B:-N2 content
C:-Sludge content 
D:-Ammonia content

Correct Answer:- Option-B

6:-The equipment used for preparing dispersion 

A:-Bal mill
B:-Ultrasonic mill 
C:-Attrition mill 
D:-All the above

Correct Answer:- Option-D

7:-Identify the additive used as white pigment 

A:-Titanium di oxide
B:-Clay
C:-Whiting
D:-Carbon black

Correct Answer:- Option-A

8:-Metrolac is an equipment used to determine the 

A:-TSC
B:-DRC
C:-MST
D:-VFA

Correct Answer:- Option-B

9:-Which among these cannot be considered as a general purpose rubber?

A:-Styrene butadiene rubber 
B:-Chloroprene rubber
C:-Butyl rubber
D:-Poly butadiene rubber 

Correct Answer:- Option-A

10:-Trans isomer of poly isoprene is 

A:-Gutta purcha
B:-Isoprene
C:-Polybutadiene 
D:-Buna-S

Correct Answer:- Option-A
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email