MCQs on Rubber Technology - 3

1:-The accelerator used in latex compounding is 

A:-MBT
B:-MBTS 
C:-ZDC 
D:-TMTD

Correct Answer:- Option-C 

2:-Fill factor is associated with

A:-Two roll mill 
B:-Extruder
C:-Kneader
D:-Banburry machine 

Correct Answer:- Option-D

3:-Hollow articles are made by 

A:-Compression moulding
B:-Injection moulding 
C:-Transfer moulding 
D:-Blow moulding

Correct Answer:- Option-D

4:-The solvent for natural rubber is 

A:-Cyclo hexane
B:-Chloroform 
C:-Benzene 
D:-Acetone

Correct Answer:- Option-D

5:-The dimension of the extruded product as it comes out of the die will be 

A:-Larger than the die diameter
B:-Smaller than the die diameter 
C:-Same as the die
D:-Cannot be predicted 

Correct Answer:- Option-A

6:-Pot is used in 

A:-Injection moulding 
B:-Transfer moulding
C:-Compression moulding 
D:-Blow moulding

Correct Answer:- Option-B 

7:-Friction ratio of a mixing mill

A:-1 : 2.5
B:-1 : 1.5
C:-1 : 1.25
D:-1 : 0.25

Correct Answer:- Option-C 

8:-De Lavel machine is used in

A:-Evaporation 
B:-Creaming
C:-Electro decantation 
D:-Centrifuging

Correct Answer:- Option-D

9:-The grade of ISNR used in tyre industry 

A:-ISNR 5
B:-ISNR 10
C:-ISNR 20
D:-ISNR 50

Correct Answer:- Option-C

10:-Upside down mixing is recommended for 

A:-CR
B:-EPDM 
C:-SBR
D:-Silicone rubber

Correct Answer:- Option-B

Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email