MCQs on Rubber Technology - 2

1:-Markham still apparatus is used to find

A:-DRC
B:-TSC
C:-VFA
D:-MST

Correct Answer:- Option-C

2:-The delayed action accelerator used is

A:-MBT
B:-DPG
C:-CBS
D:-TMTD

Correct Answer:- Option-C

3:-The test conducted to determine the level of proteins in latex is

A:-Total solid content
B:-Ammonia content
C:-Coagulum content
D:-Sludge content

Correct Answer:- Option-B

4:-Product that is manufactured by wrapped mandrel moulding is

A:-Pipe
B:-Cable
C:-Belt
D:-Hose

Correct Answer:- Option-D

5:-Which of the following is a continuous vulcanisation method?

A:-Auto clave curing
B:-Liquid curing
C:-Steam curing
D:-Batch curing

Correct Answer:- Option-B

6:-The synthetic rubber with low resilience is

A:-NR
B:-PBR
C:-EPDM
D:-IIR

Correct Answer:- Option-D

7:-FEF is a type of

A:-Reinforcing filler
B:-Accelerator
C:-Activator
D:-Flame retardant

Correct Answer:- Option-A

8:-Accelerator for chloroprene rubber is

A:-MBTS
B:-TMTD
C:-Ethylene thiourea
D:-Mercapton

Correct Answer:- Option-C

9:-Amount of inorganic content of a rubber is calculated from its

A:-Nitrogen content
B:-Ash content
C:-Magnesium content
D:-Coagulum content

Correct Answer:- Option-B

10:-DRC% of field latex is

A:-30-40
B:-40-50
C:-50-60
D:-20-30

Correct Answer:- Option-A

Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email