MCQs on Rubber Technology - 5

1:-The role of silicon emulsion in rubber product manufacturing is as a 

A:-Froathing agent
B:-Mould releasing agent 
C:-Dispersing agent
D:-Plasticiser

Correct Answer:- Option-B

2:-Magnesium ammonium sulphate is otherwise known as 

A:-Slurry
B:-Serum 
C:-Sludge
D:-None of the above 

Correct Answer:- Option-C

3:-Hardness is measured in 

A:-MPa
B:-N/mm 
C:-Shore A 
D:-Poise

Correct Answer:- Option-C

4:-Tripsometer is an instrument used to determine 

A:-Abrasion resistance
B:-Cure time
C:-Rebound resilience 
D:-Compression set

Correct Answer:- Option-C

5:-The process of reusing the scrap in to products after chemical treatment is termed as 

A:-Recycling
B:-Reclaiming 
C:-Reusing
D:-Relaxing

Correct Answer:- Option-B

6:-Necking or Pearling is a defect associated with 

A:-Latex thread
B:-Latex foam
C:-Latex balloons 
D:-All the above

Correct Answer:- Option-A

7:-The bleaching agent used in Pale latex crepe 

A:-Sodium sulfite
B:-Xylyl mercapton 
C:-Thiokol
D:-Carbondisulphide 

Correct Answer:- Option-B

8:-Flat spotting of tyres usually occur in 

A:-Steel chords
B:-Polyester chords 
C:-Nylon chords
D:-Aramid chords

Correct Answer:- Option-C 

9:-The unit of tensile strength is

A:-N/m 
B:-Kg/cm 
C:-MPa
D:-%

Correct Answer:- Option-C

10:-Which of the statement is not true about radial tyres?

A:-They have good cornering grip 
B:-Good directional stability
C:-Low heat build up
D:-Low fuel consumption 

Correct Answer:- Option-B
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email