MCQs on Rubber Technology - 6

1:-The slope of the stress-strain graph gives the 

A:-Modulus
B:-Tensile strength
C:-Elongation at break 
D:-Tear strength

Correct Answer:- Option-A 

2:-Monomers of butyl rubber are

A:-Isobutene, isoprene
B:-Isobutadiene, isoprene 
C:-Isobutylene, isoprene
D:-Isobutylene, isobutadiene 

Correct Answer:- Option-C

3:-Friction ratio refers to 

A:-Difference in roller speed 
B:-Spacing between rollers
C:-Ratio of length to diameter of the rollers 
D:-Difference in roller size

Correct Answer:- Option-A

4:-Which is used as an anticoagulant?

A:-Ammonia
B:-Sodium sulfite 
C:-Formalin
D:-All the above

Correct Answer:- Option-D

5:-PAN, PBN etc are used in rubber compounding as 

A:-Anti oxidant
B:-Anti ozonant 
C:-Both
D:-Filler

Correct Answer:- Option-A

6:-Which of the following property decreases with increase in crosslink density?

A:-Modulus 
B:-Set
C:-Resilience
D:-Tensile strength 

Correct Answer:- Option-B

7:-A cellular product with closed cell structure 

A:-Sponge
B:-Foam 
C:-Both
D:-Micro cellular sheet 

Correct Answer:- Option-D

8:-EPNR stands for

A:-Ethylene propylene natural rubber 
B:-Ethylene propylene diene rubber 
C:-Epoxidised natural rubber
D:-Enzyme proteinated natural rubber 

Correct Answer:- Option-C

9:-In radial tyres chords are at what angle to the axis of rotation?

A:-60 degree 
B:-120 degree
C:-30-40 degree 
D:-90 degree

Correct Answer:- Option-D

10:-The percentage of dirt in ISNR 5 is 

A:-0.05%
B:-5% 
C:-0.5%
D:-0.005%

Correct Answer:- Option-A

Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email