MCQs on Rubber Technology - 7

1:-Which of these refers to determine the stability of latex on stirring?

A:-MST
B:-VFA
C:-KOH
D:-Sludge

Correct Answer:- Option-A

2:-KOH is added to the latex compound as 

A:-Emulsions
B:-Dispersion 
C:-Suspension
D:-None of these

Correct Answer:- Option-D

3:-Which is considered as cool running?

A:-Bias tyre 
B:-Radial tyre
C:-Bias belted tyre 
D:-All the above

Correct Answer:- Option-B

4:-If the amount of sulphur is higher than that of the accelerator, the vulcanization system is a/an 

A:-Efficient
B:-Semi efficient 
C:-Open
D:-Conventional

Correct Answer:- Option-D 

5:-An example of a copolymer is

A:-Polybutadiene rubber 
B:-Chloroprene rubber 
C:-Nitrile rubber
D:-Silicone rubber

Correct Answer:- Option-C

6:-The concentration method which works on stroke's formula is 

A:-Centrifuging
B:-Electro decantation 
C:-Creaming
D:-Evaporation

Correct Answer:- Option-C

7:-Which is not used as an anticoagulant?

A:-Ammonia
B:-Sodium sulphite 
C:-Boric acid
D:-Acetic acid

Correct Answer:- Option-D

8:-The heating test done to detect halogens in a polymer is 

A:-Muller's test
B:-Beilsetins test 
C:-Webber test 
D:-Miller's test

Correct Answer:- Option-B

9:-With increase of filler loading the heat build up of a rubber compound 

A:-Increases
B:-Decreases
C:-Increases and then decreases 
D:-Neither increases nor decreases 

Correct Answer:- Option-A

10:-Balloons are prepared by dipping formers in 

A:-Unvulcanised latex
B:-Vulcanised latex
C:-Prevulcanised latex 
D:-Field latex

Correct Answer:- Option-C

Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email