MCQs on Rubber Technology - 8

1:-For the production of hawai sole, natural rubber should be blended with 

A:-Butyl rubber
B:-Styrene butadiene rubber 
C:-Nitrile rubber
D:-EPDM

Correct Answer:- Option-B

2:-High dosage of stearic acid is desirable in the compounding of which rubber product?

A:-Ebonite 
B:-Sponge 
C:-Door mat
D:-None of these

Correct Answer:- Option-B 

3:-Cells in latex foam are

A:-Partially opened and partially closed
B:-Completely open
C:-Closed
D:-Devoid of cells

Correct Answer:- Option-A

4:-Renacit is a chemical name of a 

A:-Filler
B:-Plasticiser 
C:-Anti oxidant 
D:-Peptiser

Correct Answer:- Option-D 

5:-Masterbatch is a

A:-Compounding ingredient
B:-Partially compounded rubber mix 
C:-Compounded rubber mix
D:-Compounding equipment 

Correct Answer:- Option-B

6:-The inorganic rubber among the following is 

A:-Nitrile rubber
B:-Chloroprene rubber 
C:-Butyl rubber
D:-Silicone rubber

Correct Answer:- Option-D

7:-The percentage of ammonia in HA latex is 

A:-0.6%
B:-0.9%
C:-0.3%
D:-0.4%

Correct Answer:- Option-A 

8:-Crack growth is minimum for

A:-SBR
B:-CR
C:-NR
D:-NBR

Correct Answer:- Option-C 

9:-CV rubber refers to

A:-Chemically viscous rubber 
B:-Clear viscosity rubber
C:-Continuous vulcanized rubber 
D:-Constant viscosity rubber 

Correct Answer:- Option-D

10:-Antimony oxide is an additive which imparts 

A:-Heat resistance
B:-Flame resistance 
C:-Conductivity
D:-Weather resistance 

Correct Answer:- Option-B
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Follow by Email

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email