MCQs on Homoeopathic Pharmacy - 1

1:-The 20 No. Globules size means 10 globules of equal size acquire size space.

A:-10 mm 
B:-20 mm 
C:-20 cm
D:-2 dm

Correct Answer:- Option-B

2:-There are type of vehicles.

A:-5
B:-10
C:-3
D:-4

Correct Answer:- Option-C 

3:-The main protein of the milk is

A:-Albumin 
B:-Globulin 
C:-Casein 
D:-All

Correct Answer:- Option-C 

4:-Sugar of milk is insoluble in

A:-Water 
B:-Alcohol 
C:-Ether
D:-Chloroform

Correct Answer:- Option-B

5:-Identification of the mother tincture is confirmed by 

A:-Alcohol content determination
B:-pH value 
C:-Total solids
D:-Chromatography 

Correct Answer:- Option-D

6:-The protocol for drug proving is decided by 

A:-Project director
B:-Advisor
C:-Proving supervisor 
D:-Prover

Correct Answer:- Option-A

7:-The age of prover should ideally be 

A:-Below 18 years
B:-Between 18 and 45 years
C:-Above 45 years 
D:-Any age

Correct Answer:- Option-B

8:-The prover makes data entries of the deviations in health in 

A:-Daybook
B:-Initial medical report proforma 
C:-Response monitoring proforma 
D:-Case record book

Correct Answer:- Option-A 

9:-Immediately is represented as

A:-s.o.s.
B:-stat 
C:-ante 
D:-h.s

Correct Answer:- Option-B

10:-Name of the remedy its potency and its quantity is included in 

A:-Signature
B:-Subscription 
C:-Superscription 
D:-Inscription

Correct Answer:- Option-D

Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email