MCQs on Homoeopathic Pharmacy - 2

1:-Higher potencies are best adapted to

A:-Oversensitive patients
B:-Incurable chronic diseases
C:-Intelligent intellectual persons quick to act and react
D:-Coarse fibered, sluggish, individual of gross habits

Correct Answer:- Option-C

2:-Liniments are prepared by taking one part of the requisite mother tincture and four part of

A:-Glycerin
B:-Olive oil
C:-Yellow's Beeswax
D:-Distilled water

Correct Answer:- Option-B

3:-'Shake well before use' needs to be mentioned on the level of

A:-Lotions
B:-Ointments
C:-Cerates
D:-Liniments

Correct Answer:- Option-A

4:-External application of remedies is discussed in 6 ℎ addition of Organon of medicine

A:-Aphorism 3
B:-Aphorism 267
C:-Aphorism 270
D:-Aphorism 285

Correct Answer:- Option-D

5:-In Stapf's process for purification of sugar of milk the variety of alcohol used is

A:-Absolute alcohol
B:-Strong alcohol
C:-Dispensing alcohol
D:-Dilute alcohol

Correct Answer:- Option-A

6:-For preparation of liniments vehicle used is

A:-Olive oil
B:-Almond oil
C:-Sesame oil
D:-Chaulmoogra oil

Correct Answer:- Option-A

7:-Deionization process is used for the purification of

A:-Strong alcohol
B:-Distillled water
C:-Olive oil
D:-Glycerin

Correct Answer:- Option-B

8:-Fusel oil is a common impurity present in

A:-Alcohol
B:-Distilled water
C:-Olive oil
D:-Almond oil

Correct Answer:- Option-A

9:-Polarimeter is used for measurement of rotation are generally constructed used with

A:-K light
B:-N light
C:-Mercury vapour lamp
D:-2 and 3

Correct Answer:- Option-D

10:-Decimal scale was introduced by 

A:-Dr. C. Hering
B:-Dr. Hahnemann 
C:-Dr. Hart Laub 
D:-1 and 2

Correct Answer:- Option-A
Share:

1 comment:

  1. Canada pharmacy Thank you because you have been willing to share information with us. we will always appreciate all you have done here because I know you are very concerned with our.

    ReplyDelete

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email