MCQs on Dental Mechanic - 10

1:-The letters M and S in the teeth set indicate 

A:-Mold and size
B:-Mold and shape 
C:-Mold and shade 
D:-Mold and square

Correct Answer:- Option-C

2:-The cusp of Carabelli is found on 

A:-Maxillary first molar
B:-Maxillary 2nd molar 
C:-Mandibular 1st molar 
D:-Mandibular 2nd molar

Correct Answer:- Option-A

3:-The mesial developmental groove or mesial developmental depression is found in 

A:-Maxillary 2nd Premolar
B:-Maxillary 1st premolar 
C:-Maxillary 2nd molar 
D:-Canine

Correct Answer:- Option-B

4:-The oblique ridge found in maxillary first molar connects 

A:-Mesiolingual and distobuccal cusps
B:-Mesiobuccal and distolingual cusps 
C:-Mesiolingual and distolingual cusps 
D:-Mesiobuccal and distobuccal cusps 

Correct Answer:- Option-A

5:-Labial bow is used in 

A:-Retraction
B:-Tipping 
C:-Intrusion
D:-Expansion

Correct Answer:- Option-A

6:-The ability of the material to be drawn into thin wires is called 

A:-Malleability
B:-Ductility 
C:-Toughness 
D:-Resilience

Correct Answer:- Option-B

7:-Posterior Palatal seal area aids in 

A:-Retention of denture
B:-Stability of denture 
C:-Support of denture
D:-Preservation of alveolar ridge 

Correct Answer:- Option-A

8:-The apparent force of attraction existing between two dissimilar bodies in close contact is 

A:-Adhesion
B:-Cohesion 
C:-Capillarity 
D:-Viscosity

Correct Answer:- Option-A

9:-The refractory material used in investment is 

A:-Silica
B:-Carbon 
C:-Boron 
D:-Gypsum

Correct Answer:- Option-A

10:-Antiflux used during soldering is 

A:-Borax
B:-Fluoride 
C:-Graphite 
D:-Silica

Correct Answer:- Option-C

Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email