MCQs on Dental Mechanic - 4

1:-All of the following are components of pontic except 

A:-Facing
B:-Solder joint 
C:-Backing
D:-Connector

Correct Answer:- Option-D

2:-The ability of the prosthesis to resist displacement in a vertical direction is 

A:-Retention
B:-Stability 
C:-Support 
D:-Resilience

Correct Answer:-
Option-A

3:-The angle the rest makes with the minor connector should be 

A:-90°
B:-Greater than 90° 
C:-180°
D:-Less than 90°

Correct Answer:- Option-D

4:-The filler incorporated in a impression material imparts

A:-Strength 
B:-Plasticity 
C:-Flow
D:-Elasticity

Correct Answer:- Option-A

5:-The most durable maxillofacial prosthetic material is 

A:-Polyurethanes
B:-Epiamines 
C:-Silicones
D:-Polyvinyl chloride 

Correct Answer:- Option-C

6:-The maximum intercuspation of teeth is 

A:-Centric relation
B:-Centric occlusion 
C:-Occlusion
D:-Vertical dimension 

Correct Answer:- Option-B

7:-Die spacer should provide space of 

A:-0.1 microns
B:-0.25 microns 
C:-0.35 microns 
D:-0.5 microns

Correct Answer:- Option-B

8:-Wires preferred for leveling and alignment 

A:-Rectangular
B:-Round
C:-Triangular 
D:-Elliptical

Correct Answer:- Option-C

9:-In blocking out the master cast during surveying, which one of the following is not a blockout?

A:-Paralleled blockout 
B:-Shaped blockout 
C:-Arbitrary blockout 
D:-Round blockout

Correct Answer:- Option-D

10:-The function of minor connector in a clasp assembly is 

A:-Retention
B:-Stabilization 
C:-Support
D:-All of the above 

Correct Answer:- Option-D
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email