MCQs on Dental Mechanic - 3

1:-The cross section of lingual bar is 

A:-Pear shaped
B:-Half pear shaped 
C:-Round shaped
D:-Triangular shaped 

Correct Answer:- Option-B

2:-During surveying, the height of contour is delineated by 

A:-Analyzing rod
B:-Undercut gauge 
C:-Carbon marker 
D:-Wax knife

Correct Answer:- Option-C 

3:-Labial frenum contains

A:-Levator angulioris muscle 
B:-Buccinator
C:-Orbicularis muscle 
D:-No muscle

Correct Answer:- Option-D

4:-The primary purpose of posterior palatal seal is 

A:-To provide retention for the maxillary denture
B:-To provide support for the maxillary denture
C:-To reduce food accumulation beneath the denture
D:-To compensate the volumetric shrinkage of polymerisation of acrylic resin 

Correct Answer:- Option-A

5:-Labial bar is indicated in case of 

A:-Incompetent lips
B:-Diastema
C:-Labial inclination of teeth 
D:-Lingual inclination of teeth 

Correct Answer:- Option-D

6:-The part of an RPD frame work that transmits stress to the abutment teeth and also serves as a vertical stop for the framework is called a

A:-Major connector 
B:-Minor connector 
C:-Rest
D:-Denture base

Correct Answer:- Option-C

7:-A mean value articulator is also known as 

A:-Anatomic articulator
B:-Hinge articulator
C:-Three point articulator
D:-Semi adjustable articulator 

Correct Answer:- Option-C

8:-The posterior occlusal plane in complete denture is made parallel to 

A:-Ala tragal line
B:-High lip line 
C:-Low lip line
D:-Frankfurt horizontal plane 

Correct Answer:- Option-A

9:-Which of the following Kennedy's class cannot have modification spaces?

A:-Class I 
B:-Class II 
C:-Class III 
D:-Class IV

Correct Answer:- Option-D

10:-Boiling point of PMMA monomer is 

A:-103°C
B:-100.8°C 
C:-130°C 
D:-113°C

Correct Answer:- Option-B
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email