MCQs on Dental Mechanic - 6

1:-In complete denture patients,

A:-Centric relation coincides with centric occlusion 
B:-Centric occlusion is anterior to centric relation 
C:-Centric occlusion is posterior to centric relation
D:-Centric relation is independent of centric occlusion 

Correct Answer:- Option-A

2:-Black casting results due to 

A:-Contamination with sulphur
B:-Contamination with lead
C:-Contamination with Arsenic 
D:-Contamination with Hydrogen 

Correct Answer:- Option-A

3:-Beading provides 

A:-Impression area of cast 
B:-Land area of cast
C:-Art part of the cast 
D:-Base of the cast

Correct Answer:- Option-B

4:-The corner stone of maxillary dental arch is 

A:-Maxillary central incisor
B:-Maxillary canine
C:-Maxillary first premolar 
D:-Maxillary lateral incisor 

Correct Answer:- Option-B

5:-The term Pindex is related to 

A:-Devesting
B:-Ceramic system 
C:-Die system
D:-Articulator

Correct Answer:- Option-C

6:-The most commonly used separating media is 

A:-Sodium alginate
B:-Potato starch 
C:-Slurry water 
D:-Gum arabic

Correct Answer:- Option-A

7:-Muscles of mastication include all except 

A:-Massetter
B:-Temporalis
C:-Lateral Pterygoid 
D:-Platysma

Correct Answer:- Option-D 

8:-Heat cure acrylic is packed in

A:-Wet and sandy stage 
B:-Rubbery stage
C:-Dough stage 
D:-Stiff stage

Correct Answer:- Option-C

9:-The process of resurfacing the tissue surface of the denture base is 

A:-Tissue conditioning
B:-Relining 
C:-Rebasing
D:-Remounting

Correct Answer:- Option-B

10:-The distance between the incisive papilla and the central incisors in teeth arrangement should be 

A:-16 mm
B:-18 mm 
C:-6-8 mm
D:-10-12 mm

Correct Answer:- Option-C
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email