MCQs on Dental Mechanic - 7

1:-Proximal plate employed in RPD is 

A:-Direct retainer
B:-Indirect retainer 
C:-Minor connector 
D:-Major connector

Correct Answer:- Option-C 

2:- I bar engages

A:-Mesiobuccal undercut 
B:-Distobuccal undercut 
C:-Mesial undercut
D:-Distal undercut 

Correct Answer:- Option-A

3:-Swing lock partial denture is a modification of 

A:-Labial bar
B:-Lingual bar 
C:-Palatal bar 
D:-Linguoplate

Correct Answer:- Option-A

4:-Christensen's Phenomenon is associated with 

A:-Complete dentures
B:-RPD
C:-FPD
D:-Implant dentures 

Correct Answer:- Option-A

5:-Which of the following cements possesses anticariogenic property?

A:-Polycarboxylate 
B:-Glassionomer 
C:-Zinc Phosphate 
D:-Zn O Eugenol

Correct Answer:- Option-B

6:-What must be added to steel in order to render it stainless?

A:-Chromium oxide 3-20%
B:-Carbon < 1.2%
C:-Chromium 12-30%
D:-Fluoride 2-3%

Correct Answer:- Option-C 

7:-White gold alloys contain

A:-Platinum 
B:-Palladium 
C:-Ruthenium 
D:-Beryllium

Correct Answer:- Option-B

8:-The activator used in visible light curing system is 

A:-Ubiquinone
B:-Hydroquinone
C:-Benzoyl peroxide 
D:-Camphoroquinone

Correct Answer:- Option-D

9:-The cement used for attachment of orthodontic brackets to teeth is 

A:-Zinc Phosphate
B:-Glassionomer 
C:-Resin cement 
D:-Zn O - Eugenol

Correct Answer:-
Option-C

10:-Most common drawback of amalgam restoration is 

A:-Secondary expansion
B:-Porosity
C:-Marginal breakdown 
D:-Contraction on setting

Correct Answer:- Option-A

Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog