MCQs on Dental Mechanic - 8

1:-Permanent tooth with least mesio-distal dimension is 

A:-Maxillary central incisor
B:-Maxillary lateral incisor
C:-Mandibular central incisor 
D:-Mandibular lateral incisor 

Correct Answer:- Option-C

2:-Which among these is used for designing cast partial denture?

A:-Bite wax
B:-Base plate wax 
C:-Casting wax
D:-Sticky wax

Correct Answer:- Option-C 

3:-Buffing wheels are used in

A:-Grinding process 
B:-Cutting process 
C:-Finishing process 
D:-Polishing process

Correct Answer:- Option-D

4:-The projection of maxillary anterior teeth beyond their antagonists in a horizontal plane is referred to as 

A:-Cuspal inclination
B:-Over jet 
C:-Over bite
D:-Centric occlusion 

Correct Answer:- Option-B

5:-Rouge is used in polishing 

A:-Titanium
B:-Acrylic
C:-Zirconium 
D:-Gold

Correct Answer:- Option-D

6:-The use of Chromium in Cobalt - Chromium alloy is 

A:-Improving biocompatability
B:-Decrease the hardness 
C:-Corrosion resistance 
D:-Increase castability

Correct Answer:- Option-C

7:-Which of the following fuel gas is better for soldering?

A:-Natural gas 
B:-Butane
C:-Propane 
D:-Acetylene

Correct Answer:- Option-C

8:-The hardest structure in human body is 

A:-Enamel
B:-Dentin 
C:-Bone
D:-Periodontal ligament 

Correct Answer:- Option-A

9:-Which among the following is a most commonly used provisional restoration?

A:-Poly carbonate crowns 
B:-Acrylic crowns
C:-Cellulose acetate crowns
D:-Preformed stainless steel crowns 

Correct Answer:- Option-B

10:-The most common tilt employed during surveying is 

A:-Anterior tilt
B:-Posterior tilt 
C:-Zero tilt
D:-Lateral tilt

Correct Answer:- Option-C

Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog